Jednak nie.. Są smaczne, ale to nie to samo co owsianka. :)
Kluski lane na mleku
(1 porcja)
1 jajko
3 łyżki mąki (oczywiście najlepiej pełnoziarnistej)
szklanka mleka 1,5 / 0,5 %
ulubione dodatki, np. kakao, granat
Mąkę wsypujemy do dzbanuszka (szklanki/kubka), dodać jajko. Wyrabiamy na gładką masę. Mleko zagotowujemy. Wyrobione ciasto wylewamy na gotujące się mleko. Gdy kluski wypłyną na wierzch to znaczy, że są gotowe.
Wlewamy do miseczki i dodajemy ulubione dodatki.
(ok.320 kcal)
Po zjedzeniu tego śniadania stwierdzam, że kluski lane są najlepsze bez żadnych dodatków, ale kto to co lubi. :)
Ostatnio się w nich zakochałam:D
OdpowiedzUsuńUwielbiam te kluseczki :) Niebawem muszę sobie przygotować na śniadanie.
OdpowiedzUsuńTo smak dzieciństwa u Babci :)
OdpowiedzUsuń